Frågor & Svar

Är PROIBS ännu en probiotisk produkt?

Det dyker ständigt upp nya så kallade probiotiska produkter på marknaden med olika innehåll av bakterier som påstås vara "bra för magen". PROIBS innehåller inte bakteriekultur och är därför inte en probiotisk produkt.

PROIBS har en frisk citronsmak. 8 av 10 användare ger smaken toppbetyget, 5 av 5 möjliga.

Är det farligt att ta PROIBS om jag inte har IBS?

Nej, PROIBS är ett livsmedel och det finns inga kända risker för friska med att ta PROIBS. PROIBS ger bland annat ett dagligt tillskott av vitaminerna C och B2.

Hur länge måste jag ta PROIBS?

Våra magar reagerar olika på kost och det korta svaret är att det är olika från person till person och typ av besvär. Vissa upplever förändringar i toalettrutiner och vissa besvär de första dagarna som dock normalt avtar inom en vecka.

Kliniska studier visar att effekt av PROIBS märks inom några dagar för vissa och upp till några veckor för andra. Vissa användare känner dock skillnad efter betydligt kortare tid. Många som dricker PROIBS går också ner till en portion om dagen efter ett tag eller tar det vid behov med fortsatt gott resultat.

Vad kostar PROIBS?

Att använda PROIBS kostar ungefär som att köpa en kvällstidning per dag. Apotekens priser kan variera eftersom kedjorna själva sätter sina priser och produkten kan till exempel ingå i olika kampanjer. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och håll utkik i din inkorg efter aktuella kampanjer och erbjudanden.

Ger PROIBS några biverkningar?

Inga biverkningar har rapporterats i studier på PROIBS.

PROIBS är ett livsmedel och ska inte drickas om man är allergisk mot något av innehållsämnena.

Hur fungerar PROIBS?

Idag pågår forskning på hur PROIBS, som komplement till kosten, påverkar dem som har diagnostiserad IBS. Det finns ett antal olika teorier om hur PROIBS fungerar och troligen kan produkten ha ett antal olika positiva effekter.

Man vet idag inte vad som orsakar IBS. Länge har IBS setts som en funktionell tarmsjukdom med ett antal psykosomatiska symtom utan någon fysiologisk förklaring. De senaste vetenskapliga rönen pekar dock på att en stor del av dem som drabbas av IBS också har en fysiologisk förändring i tarmen som skulle kunna förklara symtomen.

Kan man äta PROIBS när man är gravid?

Eftersom magproblem kan ha många orsaker, inte minst under graviditet, rekommenderar vi alltid att man diskuterar alla former av behandling inklusive egenvård med sin läkare eller mödravårdscentral under graviditet för att få en individuell bedömning av besvär och behandling.

PROIBS är ett livsmedel och samtliga ingredienser är godkända för användning i olika livsmedel som finns på marknaden idag. Det finns inga specifika studier på hur just denna produkt fungerar vid graviditet.

Vad innehåller PROIBS?

PROIBS innehåller utöver AVH200® från Aloe Barbadensis Mill. även vitaminer; askorbinsyra/C-vitamin, riboflavin/vitamin B2, inulin, fruktsocker, citronsyra, trikalciumfosfat, magnesiumstearat och citron.

Innehåller PROIBS artificiella (konstgjorda) sötningsmedel?

Nej, PROIBS innehåller inga artificiella (konstgjorda) sötningsmedel.

Innehåller PROIBS socker? Hur mycket? Hur många kalorier?

Många som lider av IBS får problem av olika sötningsmedel. PROIBS innehåller därför för smakens skull ett naturligt socker som bland annat finns i frukt och som beståndsdel i vanligt bordssocker. Det är kristaller av fruktsocker som man kan se i botten av glaset om man dricker det direkt efter att man blandat PROIBS. Vill man ha en sötare dryck får man vänta en stund tills kristallerna löst sig.

Som jämförelse kan nämnas att ett äpple innehåller hela 5-6 gånger mer fruktos (fruktsocker) än ett glas PROIBS.

PROIBS har även ett relativt lågt energivärde. På ett uppskattat rekommenderat energiintag om mellan 2 200-3 200 kcal per dag (beroende på kön och aktivitetsgrad) motsvarar två glas PROIBS 18 kcal (om allt socker intas) alltså 0,5-0,8% av det dagliga energibehovet. Ett glas äpple- eller apelsinjuice innehåller till exempel 11 gånger mer energi och ett glas lättmjölk 9 gånger mer energi än ett glas PROIBS. Att komplettera kosten med PROIBS kräver alltså ingen stor anpassning av kosten i övrigt för en bibehållen nivå vad gäller energiintag.

Referenser: 1 glas motsvarar i räkneexemplet 200 ml och ett äpple c:a 200g Livsmedelsdatabasen Livsmedelsverket (2013), USDA National Nutrient Database for Standard Reference

Vem marknadsför PROIBS?

PROIBS marknadsförs av Nordic Drugs AB.

Nordic Drugs medarbetare, med bakgrund inom läkemedelsindustrin, arbetar bland annat med att utbilda apoteks- och vårdpersonal för att de skall kunna svara på alla tänkbara frågor om PROIBS.

Är PROIBS en Aloe vera-produkt?

Det extrakt från växten Aloe Barbadensis Mill. som är en av ingredienserna PROIBS kommer från en speciell del av växten och skiljer sig i flera viktiga aspekter från andra livsmedelsprodukter och kosttillskott med så kallad "Aloe vera" som finns på marknaden idag, till exempel olika juicer.

Det växtextrakt som används i PROIBS har ett väldefinierat innehåll vars effekt är dokumenterad i en klinisk studie, utförd på Sahlgrenska sjukhuset.

 

Köp PROIBS®

Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder oss av cookies i enlighet med vår Cookie policy.

Jag förstår och accepterar.