Vad är PROIBS®?

PROIBS® är en certifierad medicinteknisk produkt för behandling av IBS-symtom.

PROIBS är för personer med IBS-relaterade besvär. IBS är en vanligt förekommande funktionell mag-tarmsjukdom som kännetecknas av en orolig mage med återkommande symtom såsom smärta, uppblåsthet och förändrade avföringsmönster (diarré och/eller förstoppning).

 

PROIBS är en certifierad medicinteknisk produkt för behandling av symtom vid IBS såsom magont, upplåsthet, diarré och/eller förstoppning.

PROIBS®, pulver som blandas till dryck med citrussmak, är en certifierad medicinteknisk produkt (CE 0481). PROIBS® innehåller växtextrakt AVH200® och används för lindring av IBS-symtom såsom; uppblåsthet, buksmärta, gaser, diarré och förstoppning.

Tag 1–2 påsar dagligen. Från 13 år. Vid graviditet, amning, diabetes eller långvariga besvär med magen rådfråga läkare före användning. Läs instruktionerna noggrant före användning. Distributör Nordic Drugs AB. www.nordicdrugs.se. 2024 06.

Förpackning och dosering

  • 30 portioner á 3 g. En portionspåse innehåller 250 mg av växtextraktet AVH200® från Aloe barbadensis Mill. som aktiv ingrediens.
  • Häll innehållet från en påse i ett glas och fyll därefter på med vatten. Använd PROIBS 1-2 gånger per dag. Tag första portionen före frukost.
  • Välsmakande dryck med citrussmak.
  • Effekt av PROIBS kan märkas redan efter några dagar för vissa, och efter några veckor för andra.

Viktigt!

Produkten rekommenderas till personer från 13 år. Använd inte PROIBS om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Om du är diabetiker, gravid, ammannde eller om du långtidsanvänder något läkemedel rekommenderas du att rådfråga läkare innan du använder produkten.

Har du långvariga eller besvärliga problem med magen bör du alltid prata med en läkare eller dietist för att få rätt diagnos och råd om behandling.

Fördjupa dig i PROIBS

Om du som vårdpersonal vill ha mer utförlig info om PROIBS så är du välkommen att läsa vidare här:

 

Vanliga frågor & svar om hur du tar PROIBS

Är PROIBS en Aloe vera-produkt?

Det extrakt från växten Aloe Barbadensis Mill. som är en av ingredienserna PROIBS kommer från en speciell del av växten och skiljer sig i flera viktiga aspekter från andra livsmedelsprodukter och kosttillskott med så kallad ”Aloe vera” som finns på marknaden idag, till exempel olika juicer.

Det växtextrakt som används i PROIBS har ett väldefinierat innehåll vars effekt är dokumenterad i en klinisk studie, utförd på Sahlgrenska sjukhuset.

Våra magar reagerar olika och det korta svaret är att det är olika från person till person och typ av besvär. Vissa upplever förändringar i toalettrutiner och vissa besvär de första dagarna som dock normalt avtar inom en vecka.

Kliniska studier visar att effekt av PROIBS märks inom några dagar för vissa och upp till några veckor för andra. Vissa användare känner dock skillnad efter betydligt kortare tid. Många som dricker PROIBS går också ner till en portion om dagen efter ett tag eller tar det vid behov med fortsatt gott resultat.

Inga biverkningar har rapporterats i studier på PROIBS.

PROIBS ska inte drickas om man är allergisk mot något av innehållsämnena.

PROIBS innehåller AVH200® från Aloe Barbadensis Mill.

Utöver AVH200 innehåller PROIBS: Fruktos, inulin, citronsyra, natriumvätekarbonat, askorbinsyra, kiseldioxid, trikalciumfosfat, magnesiumsalter av fettsyror, citronarom, vitamin B2-5 fosfat.

PROIBS innehåller inte gluten, laktos, ägg, nötter eller soja.

Köp PROIBS hos

Läs om våra andra produkter från Nordic Drugs